Amerika-Albumet, information.

Amerika-Albumet, information.

Amerika-Albumet, information.

Här kommer eventuell information om Amerika-Albumet att delges.

  • Var uppmärksamma på att det kan stå fel namn, ålder eller plats till ett foto. 
  • Jag har fått en hel del hjälp som jag är mycket tacksam för, bland andra av John Asklund från USA, Joacim Rangenheim från Gotland, och sist men absolut inte minst, min mor Iris Jakobsson från Gotland. Ett jättestort tack för er hjälp   .
  • Enligt min mor Iris så inköptes albumet av min mormor och morfar, Hermanna och Oskar Cederlund. Albumet har förmodligen aldrig varit i USA och vänt, som förut funnits anledning att tro. Mor Iris trodde det förut, men har ändrat sig. Det har alltid funnits i hemmet på Näs. Mor Iris minns det sedan hon var liten. Ingen fick röra det för att det var så dyrbart. Det kan däremot ha varit så att Hermanna tyckte att Märta kunde få med det till USA det som ett minne hemifrån. Och att Märta då tackat nej och tyckt att det skulle finnas kvar i hemmet på Näs där det alltid funnits.

    Hur det ligger till med detta, och historien kring albumet får vi väl aldrig veta. Men vad jag vet är att, albumet var väldigt dyrbart och fint. Jag minns från min egen barndom att albumet fanns högst upp på hyllan i min mormors garderob på hennes kammare, och fick inte röras. Alltså samma minne som minmor Iris hade om nämnda album.

    Albumet har under åren tillfogats fotografier som inte funnits där från början. Man får väl dock tro att alla ”tjocka” kort är ”originalfoto” och har insattas av Hermanna. Tyvärr framgår det inte på min webbsida vilka kort som är ”tjocka”. Men jag kanske kommer att uppdatera med den informationen framöver. Varför vi alltid nämnt detta album som "Amerika-albumet" har jag inte fått svar på än.

  • Jag mottager gärna information gällande foto/albumet som inte är kompletta, namn/plats/ålderledes. Eller tillrättavisningar enlig första punkten. Kontakta mig i detta fall helst via kontaktsidan.

IMG_1482

 IMG_1478 IMG_1479 IMG_1480 IMG_1481